Uitstraling februari 2016

09 March 2016

Bekijk hier ons verhaal uit de uitstraling van februari 2016

Tuin-ontwerpen 

Als je van plan bent om je tuin een keer grondig onderhanden te nemen, begin je meestal met het maken van een tuinontwerp. 

Tegenwoordig zijn er verschillende online tekenprogramma's die je zelf kunt  hanteren. Deze programma's zijn vaak gratis beschikbaar en met enige oefening goed te gebruiken. Het voordeel van deze nieuwe technieken is het 3D ontwerp. Hiermee kun je virtueel door je toekomstige tuin lopen. Ook is er bij deze programma`s vaak een lijst aanwezig met alle soorten tuinmaterialen en kun je ook een complete  plantenlijst vinden. maar de kennis, kunde en creativiteit van de hovenier krijg je er niet bij! 

Inspiratie kan worden  opgedaan op tuinbeurzen of in tuinprogramma's op televisie. Deze ideeën kunnen prima verwerkt worden in je  ontwerp 

Een tweede mogelijkheid is het ontwerp te laten maken door een hovenier.  

Alle wensen van de klant worden vastgesteld in een kennismakingsgesprek en later verwerkt in het ontwerp. 

In een kennismakingsgesprek komen o.a. de volgende punten aan bod: 

  • Welke tuinstijl 

  • Gezinssituatie en intensiviteit van gebruik. 

  • Welke materialen voor bestrating  zijn gewenst 

  • Is er behoefte aan elektra/verlichting in de tuin 

  • Beregening ja/nee 

  • Plantenvoorkeur en bloemkleur  

  • Onderhoudsvriendelijkheid 

  • Wel of geen gazon 

Vóór het 3D tijdperk werd de meeste ontwerpen handmatig in 2D getekend. Het was voorheen dus eigenlijk nog een ambachtelijk beroep m.b.v. een tekenpen en een doos met kleurpotloden. Deze manier van tekenen is door de technologie van tegenwoordig  ingehaald. Met deze nieuwe manier van werken kan de klant zich een betere voorstelling maken van wat de hovenier ontworpen heeft.Het is altijd een combinatie van het eigen idee van de klant, en de hovenier. 

In een vervolggesprek wordt de eerste opzet van het ontwerp aan U gepresenteerd. Hierbij kan de hovenier U ook de in het ontwerp gebruikte materialen laten zien. Uiteraard kan het ontwerp nog aangepast worden naar Uw wensen. Uiteindelijk komen de klant en de hovenier samen tot een tuinplan. 

'Size doesn't matter' op het gebied van tuinaanleg. Ook met kleine tuinen kun je groots uitpakken. Het realiseren van je tuinontwerp kun je in eigen beheer uitvoeren. Hierbij neem je het tuinontwerp over van de hovenier  en voer je zelf de werkzaamheden uit. Of je laat de hovenier het complete werk doen..  

Met deze werkwijze wordt een tuinontwerp Uw tuinontwerp en is het resultaat een uniek stukje maatwerk.